Ett nytt spännande år!

Cykelklubben Avanti logga2017 var året då vår cykelklubb CK Avanti registrerades som en förening. Det har inneburit stora förändringar mot hur vi var organiserade tidigare. 2018 kommer vara året då vi fortsätter utvecklingen av vår verksamhet och vårt cyklande.

CK Avanti börjar tävla

En sak som kommer ske under 2018 är att vi bildar en tävlingsgrupp. Det innebär att vi som förening kommer ansöka om medlemskap i Svenska Cykelförbundet och Riksidrottsförbundet. För att våra medlemmar ska kunna få tävlingslicens och tävla cykellopp. I den processen har vi under hösten tagit fram en helt ny logga till CK Avanti och en ny tröja.

Detta förändrar däremot inte vad vi är för en cykelklubb i grunden, det ger bara alla våra medlemmar en möjlighet att tävla i cykeltävlingar. Vi i CK Avanti kommer att fortsätta med våra introduktionsträningar, våra fikaturer, våra långmarscher och våra lopp som Dragracet. Vi tänker även fixa i ordning fler lånecyklar, för de som inte har råd att köpa en cykel. Men ändå vill få möjlighet att pröva hur det är att cykla i grupp. Det kommer även fortsättningsvis vara möjligt att cykla med oss utan att det kostar något.

Vi är en antifascistisk cykelklubb

CK Avanti kommer också fortsätta att kämpa politiskt på alla sätt vi kan, mobilisera våra medlemmar till antifascistisk kamp, affischera mot rasism, kämpa för ett större utrymme för människor och cyklar på våra vägar. Vi kommer fortsätta ifrågasätta sportens uppdelning i kön då vi i genom vår praktik cyklar tillsammans oavsett vad folk har mellan benen. Våra enkla krav om du ska komma med i vår antifascistiska klunga är att du har en cykel mellan benen och en hjälm på ditt huvud.

Vi kommer kanske inte lyckas med allt vi sätter upp som mål för 2018. Men det vi kan lova är att vi kommer cykla på helt nya vägar och vi kommer sätta upp nya affischer. Vi kan även lova att många som cyklar med oss kommer cykla längre och fortare än de någonsin tidigare gjort. När vi gör det, kommer vi svettas och skratta ihop!

För CK Avanti kör vidare oavsett motvind, regn, valresultat eller punkteringar, vi kör vidare framåt och vi lämnar ingen ensam bakom oss. För vi håller ihop i vår klunga. Vår portalparagraf i våra stadgar kvarstår.

§1 Cykelklubben Avanti är en antifascistisk cykelklubb.

Om ni mot förmodan inte gillar att just cykla, så kan ni ändå följa vårt exempel: Gå ihop tillsammans, organisera er, ha roligt när ni gör vad ni nu gör och bjud in alla andra att vara med. För det är genom att mötas vi förstår varandra och tillsammans kan vi slå tillbaka rasisterna och fascisterna till de mörka vrår de krupit upp ifrån!

 

Och slutligen, tack alla ni som cyklat med oss, kommit på våra arrangemang och stöttat oss under 2017! Utan er, så blir det inget CK Avanti!

 

Här är några bilder från årets Dragrace, alla bilder tagna av David Kennberg.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Insamling till Ung i Sverige på Drag-racet

Ung i Sverige protesterar på Medborgarplatsen, Stockholm

Foto: Tobias Loshe

Vårt Dragrace är gratis som all vår verksamhet i CK Avanti, detta för att alla som vill ska kunna vara med. Istället så arbetar vi med solidaritet, att alla ger utifrån sin förmåga.

I år kommer vi samla in pengar till Ung i Sverige som just nu sittstrejkar mot utvisningarna till Afghanistan. Samtidigt som de attackerats av nazister, både verbalt och fysiskt.

Pengarna kommer användas till bland annat mat så att ungdomarna kan fortsätta sin kamp för en humanare flyktingpolitik.

Vill du veta mer om Ung i Sverige och deras sittstrejk kan du besöka deras facebooksida.

Kan du inte komma på vårt Dragrace men ändå vill stödja Ung i Sverige Swisha till: 0736755183

Nytt för i år! Barnklass på Drag-racet

Då antalet barn som tävlat i vårat Drag-race har blivit fler och fler för varje år. Kommer vi i år att ha en barnklass och ett barnpris för Malmös snabbaste barn. Om man som barn även vill tävla mot de vuxna så går det precis som vanligt bra.

Många tvivlade på att det var slumpen som gjorde att det blev barn mot barn när presidiet lottade startordningen inför 2016 års race, i år slipper vi sådana tråkiga anklagelser utan grund! Så ta med er ungarna till loppet och vill de tävla så får de! Och vill de inte tävla så är de ändå välkomna!

Vissa undrar varför vi inte har en dam- och herr-klass, och det är ju det som är poängen med vårt Drag-race, att visa på att sport inte alltid måste vara uppdelat efter kön. Dessutom skulle det bli väldigt rörigt med dam och herr klass när vissa herrar dragar som damer och vissa damer dragar som herrar osv osv.

 

Dragrace två barn tävlar mot varandra

Bli medlem i CK Avanti på Drag-racet

Cyklister i motljusUnder våren 2017 bildade vi förening. Nu är allt pappersarbete klart och det går att bli medlem i vår fantastiska cykelklubb.

Som medlem har ni möjlighet att påverka CK Avantis verksamhet. Till exempel vilka träningar, lopp och workshops vi ska arrangera.

Även om vi har bildat en förening så kommer vi inte ändra vår grundfilosofi, vi är fortfarande en solidarisk cykelklubb! Det betyder att alla kan vara med och att vi alla bidrar med det vi kan i klungan, oavsett om hen är medlem eller ej.

Så det kommer fortfarande vara gratis att cykla med oss!

Om ni tecknar medlemskap under 2017 så bjuder vi även på 2018 års medlemsskap.

 

Bli medlem på Drag-racet 26/8, endast kontant

Ta med er 50kr i jämna pengar till Drag-racet så kan ni direkt på plats bli medlemmar i CK Avanti.

Då slipper ni krångla med bankgiroinbetalningar… fast å andra får ni inte glömma bort att ta med er jämna pengar. För det är inte möjligt att betala med Swish.

Mer information om Drag-racet hittar ni här.

 

Bli medlem genom inbetalning till bankgiro

Bankgiro: 864-7836

Betala in 50kr och glöm inte att uppge: Namn, telefonnummer och e-mail.

För annars vet vi inte vem som blivit medlem.

 

Problem med att betala in? Maila oss på: info@ckavanti.se

 

Vill du engagera dig, men har inte 50kr?

För en del är 50kr en struntsumma, men för de som inte har några pengar är 50kr mycket pengar. Och brist på pengar inte ska hindra någons engagemang!

Därför får du gärna skicka oss ett e-mail om du vill engagera dig eller har någon idé som du vill genomföra i CK Avanti. Men inte har möjlighet att bli medlem. Du behöver inte heller förklara varför du inte har några pengar. För det är något som inte spelar någon roll för oss, vi är bara glada över att du vill engagera dig.

Skicka i så fall ett mail till info@ckavanti.se.

CK Avanti bjuder in till Drag-race!

CK Avanti Drag-race 2014Vem är snabbast på cykel i Malmö 2017?

Den 26 augusti ska det avgöras, när vi i CK Avanti arrangerar Drag-race för fjärde året i rad!

Loppet går över ca 100 meter och snabbast över mållinjen går vidare till nästa heat, tills en ensam segrare har korats. Alla tävlar mot varandra och alla cyklar utan motor är tillåtna. Vårt enda krav är att den tävlande har en hjälm på huvudet.

Är du inte snabbast kan du istället vinna 1:a pris för snyggast outfit! Draga som vem du vill, dig själv, en gubbe, Amanda Coker, en superhjälte eller som vem du nu har lust till.

Även om du inte vill tävla vill vi att du ska komma, för att heja! Efter tävlingen blir det fest!

 

I år kommer Drag-racet hållas på Kirseberg den 26 augusti på kvällen.

Exakt tid och plats meddelas senare.

Välkomna!

Demonstrera på första maj!

Den här våren har politiker som precis talat om att vi aldrig skulle hindra människor att fly från krig och död, börjat prata om fotbojor på asylsökanden och tävlat i vem som kan stänga våra gränser hårdast.

Detta är ingen förutbestämd utveckling, det behöver inte vara såhär. Men om vi inte protesterar och visar på att en annan utveckling är möjlig, kommer samhället bli hårdare för de mest utsatta. Det är inte viktigt vilket tåg du går med i, utan att du går med någonstans och organiserar dig ihop med andra. Pröva dig fram, känns inte en organisation/grupp/parti/förening rätt, byt till en annan. Det finns garanterat en organisation som ger dig möjlighet och kunskapen som du behöver för att du ska kunna bidra tillsamman med andra till ett bättre samhälle.

Gå ut på 1 maj och skrik dig hes, gör din röst hörd och bli en av alla dom miljoner människor som går ut på sina gator runt om på jorden – inte för att det är hopplöst – utan för det är just vårt hopp om ett annat samhälle som är det allra farligaste för de som styr vår värld just nu! FRAMÅT! AVANTI! (Kan du inte välja vilket 1 maj tåg du ska gå i – gå i flera och se var det svänger bäst!)

 

cyklister demonstrerar på första maj

2016 års sista introduktionsträning

Introduktionsträning cykelDet här året har vi i CK Avanti arrangerat gratis introduktionsträningar för nya cyklister. Något som har varit väldigt uppskattat.

Och vi är även väldigt imponerade över hur duktiga alla har varit!

Nu när hösten närmar sig kör vi säsongens sista introduktionsträning, men ni behöver inte vara ledsna om ni missat våra introduktionsträningar. För vi lovar att till våren kommer vi fortsätta med våra introduktionsträningar. För desto fler vi är som cyklar, desto roligare är det!

 

Introduktionsträning

Sista chansen för introduktionsträning 2016 är söndagen den 11 september klockan 14:00 och samling sker på Värnhemstorget.
Välkommen!

Mer information hittar ni här:
På vår hemsida
På Facebook

Dragrace 2016 – Fest, tävling och ponnypappor!

Vårt Dragrace fick i år en oväntad storpublik av andra ryttare än stålryttare. Bredvid dragracebanan hade en hel hästcamping slagits upp med bajamajor, hästlastbilar och allt som hör därtill. Detta resulterade i att vår rekordpublik fick ett tillskott av ponnypappor och trötta hästmatare. Oavsett intresse för stålhästar eller de levande hästarna stormtrivdes publiken. De fick se rafflande heat med alla möjliga cyklar och tävlande.

I år var det allt från BMX till tandem- och lådcyklar som deltog. De tävlande var vuxna, barn och några förvuxna barn. I heat efter heat gav dom tävlande allt, till slut blev det en uppgörelse mellan BMX, fixie och racercyklar. I finalen möttes Patrik på en racer och Sebastian på en fixie. Troligen avgjordes finalen när ena pedalen klickade ur för Patrik 30 meter från mållinjen. Segrade gjorde Sebastian och han är därmed Malmös snabbaste cyklist, åtminstone på 100 meter. 🙂

Fast vi i CK Avanti tycker att alla ni som kom, hejade och tävlade i vårt Dragrace är de största vinnarna. För igår kväll hade vi en fantastisk rolig kväll tillsammans, där vi tävlade utan att dela upp oss i olika fack. Vi tävlade alla tillsammans och det var jäkligt kul!

I denna stund räknar vi pengarna från de överfulla bössorna. Pengar som vi tillsammans samlade in till Asylgruppens viktiga arbete för människor på flykt.

Nytt för i år är att vi utsåg en vinnare i kategorin bästa outfit. Som segrare valde juryn Simon från CK Avanti!

 

Hjärtligt tack alla som kom på vårt Dragrace!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Insamling till Asylgruppen i Malmö på Dragracet

Ta med alla dina mynt och småsedlar till Dragracet!

Vårt Dragrace är gratis som all vår verksamhet i CK Avanti, detta för att alla som vill ska kunna vara med. Istället så arbetar vi med solidaritet, att alla ger utifrån sin förmåga. I år kommer vi samla in pengar till Asylgruppen i Malmö som jobbar med praktisk solidaritet åt flyktingar som befinner sig här i Malmö och behöver olika sorters hjälp.

Kan du inte komma på vårt Dragrace men ändå vill stödja Asylgruppen Swisha till: 1234513115 eller sätt in ditt bidrag på PG:596851-6

Asylgruppen Malmö

Vad gör Asylgruppen i Malmö?

Asylgruppen i Malmö är en ideell organisation. Sedan 1991 jobbar vi med och för asylsökande och papperslösa. Vi ser detta som en del av den globala kampen för frihet, jämlikhet och solidaritet. Tills denna vision förverkligats arbetar vi praktiskt för att förändra livssituationen för de som drabbas av Sveriges restriktiva flyktingpolitik.Asylgruppen i Malmö är medlem i FARR, Flyktinggrupperna och Asylkommittéernas Riksråd. FARR är en paraplyorganisation som på riksnivå stödjer enskilda och grupper som värnar om rätten att söka asyl.

Praktiskt arbete

En viktig del av vårt arbete är direktkontakten med asylsökande och papperslösa. Ibland får vi frågan huruvida det är straffbart att hjälpa personer i papperslöshet i Sverige. Det är det inte. De flesta som behöver vår hjälp kommer i kontakt med oss genom e-post, jourverksamhet eller personer vi tidigare mött, och har ofta ett stort behov av stöd. Vi försöker bistå både juridiskt och humanitärt. Detta kan innebära allt ifrån att undersöka de juridiska möjligheterna efter avslag till att ta kontakt med Migrationsverket och andra myndigheter, hjälpa till att hitta en bra advokat, se till att de som behöver får tillgång till sjukvård eller att hitta en skola. Det händer även att personer kommer med väskorna packade och inte vet vart de ska ta vägen. När möjlighet finns ger vi ekonomisk hjälp till hyra, advokatkostnader, mediciner, mat och andra livsnödvändigheter.

Politiskt arbete

Det politiska arbetet är en central del i vår verksamhet, men vi är både religiöst och partipolitiskt obundna. Genom opinionsbildning och utbildning verkar vi för en human och generös flyktingpolitik – en politik där varje människa får en värdig behandling och där rättssäkerhet även gäller asylsökande.Vi är med i kampen för ett samhälle där politiken präglas av idén om allas lika värde. Ett samhälle där ingen exkluderas eller diskrimineras och där de mänskliga rättigheterna inte är vision utan realitet. Utöver vårt direkta arbete med flyktingar verkar vi för detta bland annat genom att skriva artiklar, hålla föredrag, delta i debatter och organisera demonstrationer. Bara fantasin sätter gränser för hur man kan nå ut. De människoöden vi möter är inte resultatet av Migrationsverkets enstaka misstag, utan av en systematiskt uteslutande flyktingpolitik. Asylsökande ifrågasätts, misstänkliggörs och kränks av svenska myndigheter. Internationella konventioner som Sverige har ratificerat följs inte och grova kränkningar av asylrätten förekommer. Många flyktingar som Sverige skickar tillbaka försvinner spårlöst, fängslas, torteras eller dödas. Sverige är det land som flest gånger prickats av FN för att ha skickat människor till länder där de riskerat tortyr.

Svensk flyktingpolitik gör människor papperslösa – det är upp till oss att bestämma hur begränsade deras liv måste vara.

The Rules for Dragrace

Dragrace start

Regler för CK Avantis Dragrace:

  • Det kostar inget att delta, vi kräver dock att du bär hjälm och att din cykel är hel och fungerande.
  • Alla tävlandes namn läggs i en skål och lottas två och två.
  • Starterna sker med hjälp av en startdomare och dennes startsignal, hen kan avbryta ett startat heat om någon ryttare eller om båda tjuvstartar, tjuvstartande ryttare tilldöms då en muntlig varning och heatet startas om, tjuvstartar samma ryttare en andra gång i samma heat är den ryttaren diskvalificerad och utslagen. Segern tillfaller den ryttare som ej tjuvstartade.
  • Vid problem i och kring själva starten kan startdomaren själv begära omstart och då drabbas ingen av ryttarna av varning.
  • Anser startdomaren att en enskild ryttare gjort sig skyldig till upprepade tjuvstarter i flera heat kan den tilldelas ett gult kort och kommer då vid nästkommande tjuvstart få rött kort och diskvalificeras från hela tävlingen. Segern tillfaller då den ryttare som ej fått rött kort i heatet.
  • Ryttarna ställer upp sig för start i varsitt tävlingsfält och tävlar i respektive fält. Kör en ryttare in i sin motståndares tävlingsfält riskerar hen att vid seger ändå dömas som förlorare av måldomaren.
  • Måldomaren tilldömer segern till den ryttare som först korsar mållinjen, förutom om måldomaren bedömer att segraren allvarligt stört sin motståndare genom att köra in på sin motståndares tävlingsfält. Då tilldöms förloraren av heatet till segern.
  • Andra chansen jokern, är en möjlighet för alla ryttare att vid ojämnt antal tävlande få sitt namn draget och få tävla i nästa omgång, efter varje omgång är bara dom ryttare som gått vidare från föregående omgång möjliga att bli dragna som en Andra chansen joker. Diskvalificerade ryttare kan ej lottas in i tävlingen igen som Andra chansen joker.
  • Tävlingsledaren för hela Dragracet kan både diskvalificera och avvisa ryttare från hela tävlingen vid grovt osportsligt eller okamratligt uppträdande, tävlingsledaren fattar ett sådant beslut i samråd med startdomare, måldomare och eventuellt övriga funktionärer.
  • Det finns inga försäkringar eller dylikt vid detta lopp, alla deltagare deltar på egen risk.

Dragrace efter start

The Rules in English

 • All participants must check in before 7:00 p.m. on race day. Race as your self or use your artist alias.
 • The event is free of charge, but we demand that you wear a helmet and that you bike is fully functional.
 • The one on one line-up is randomly selected by lottery.
 • There is one main judge collaborating with the judges at the starting and finish line.
 • There’s one lane for each rider.
 • If a rider is found guilty of more than one false start, the rider will be disqualified.
 • If a rider misbehaves during a race, as in crossing into the opponent’s lane, taunting the opponent etc, the rider will be disqualified.
 • The judge at the finish line will announce the winner of each race directly unless there are questions or uncertainties, then the other judges will be involved in the decision making.
 • The Joker: if there is an uneven number of participants, a joker will be drawn from the previous winners to compete with the joker who now has a chance to advance in the race.
 • The main judge has the authority to disqualify or dismiss any rider during the event for bad or unsportsmanlike behaviour. The decision will be made in consultation with the other judges.
 • You race at your own risk. Take care of both yourself and your opponent, have fun.