Dragrace insamling till Russian LGBT Network!

Russian LGBT Network

Ta med massor med pengar till vårt gratislopp!

Praktisk solidaritet

Solidaritet är inte ett ord, det är en konkret praktisk handling som man gör. I år kommer vi i CK Avanti samla in pengar på vårt Dragrace till en organisation som jobbar just med konkret aktiv solidaritet. Russian LGBT Network är en rysk organsiation som hjälper människor i Ryssland. De hjälper de som har tvingats fly för sina liv, endast på grund av sin sexuella läggning, med att praktiskt starta om sina liv på en säkrare plats. Många har flytt från Tjetjenien, där HBTQ-personer fängslas, torteras och mördas.

Homofobin som frodas i ett land bara någon timmes flygning från Sverige, leder inte bara till att människors liv hotas. Det som händer i Ryssland visar att de rättigheter som vi tillsammans har kämpat för i vårt samhälle snabbt kan ryckas undan och ersättas av en lagstiftning som återigen förföljer HBTQ-personer vilket har skett i Ryssland.

Homofobin är inget som bara existerar i utlandet, vi har den här hemma också. Inte minst som en del av den högerextrema rörelse bestående av fascistiska och nazistiska organisationer som är på frammarsch i Sverige och hela västvärlden.

Samma dag som vi kör vårt Dragrace i Malmö kommer nazister marschera på Stockholms gator. Nazister som aktivt stör, hotar och med våld förföljer HBTQ-rörelsen i Sverige.

 

Vår solidaritet med människor i andra länder drabbas av förföljelse och våld, är inte bara en solidaritet med dem. Utan också en aktiv uppmaning till alla här i Sverige, som inte vill ha denna utveckling att aktivera sig!

Vänta inte! Organisera er! Gå ihop! Agera! För fascister och rasister i Sverige är på frammarsch och ingen annan kommer stoppa dem än vi själva.

 

Skänk pengar!

CK Avantis Dragrace är helt gratis!

Det innebär att vi vill att ni istället för att betala för att tävla eller titta på, tar med så mycket pengar ni kan avvara och lägger i våra bössor.

I solidaritet med kampen som pågår just nu i Ryssland! (och ja vi tar swish)

 

Kan du inte komma på dragracet kan du ändå stötta vår insamling.

Genom att swisha till nummer 1236 649 404

Skriv AVANTISOLIDARITET i meddelande fältet.

 

Här kan ni läsa mer om insamlingen och skänka pengar direkt till Russian LGBT Network.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar