Om CK Avanti

Cykelklubb

CK Avanti är en antifascistisk cykelklubb. Det innebär att vi är en politisk och progressiv cykelklubb, som inte tror på skitsnack som att politik och sport inte hör ihop. Det gör det. Och genom att organisera oss, skapar vi ett verktyg för att påverka och förändra såväl saker som oss själva. Vår organisation är vårt verktyg.

CK Avanti är till för dig. Det är roligt att cykla själv, men det är ännu roligare ihop. Vår grundfilosofi är att alla ska kunna vara med i vår klubb och köra ihop, oavsett vilket kön, vilken sorts kropp, hår, tandkrämssmak eller andra oväsentligheter som vi råkar ha. Det alla måste ha är däremot en racercykel. Det är för att vi är en racercykelklubb. Således ska cykeln vara utrustad med växlar och bromsar, och du som sitter på den ska vara utrustad med en hjälm.

För att kunna vara med i CK Avanti ska du framförallt tycka om att cykla, men också tycka om utmaningen att cykla hyfsat långt. Genom att alla som börjar i klubben lär sig hur en kör i klunga och på rulle, så möjliggör det för oss att köra ihop. Och tillsammans blir vi en stark enhet som kommer långt. Våra träningspass är olika långa, men oftast kör vi mellan två och fyra timmar.

CK Avanti är en solidarisk cykelklubb. Solidaritet är inte bara ett ord för oss, det är en praktik. Det betyder att vi kör tillsammans och inte lämnar någon bakom oss. Det betyder också att vi alla bidrar med det vi kan. Det kan innebära allt från att ta hand om den nya cyklisten till att hålla i en träning. Solidaritet för oss innebär att alla bidrar med det en kan. Slutligen betyder det att om en inte har några pengar så gör det inget, för CK Avanti har ändå inga avgifter för att få cykla med oss.

CK Avanti är en cykelklubb baserad i Skåne. Alla som bor i Skåne kan vara med i vår klubb, våra träningar utgår för det mesta ifrån Malmö. Till Malmö finns utmärkta kollektivtrafikförbindelser.

Alla kan vara med i CK Avanti – Kom med du också!

Skicka ett mejl med ditt namn och mobilnummer till info@ckavanti.se eller använd vårt kontaktformulär här på hemsidan om du är intresserad, så kontaktar vi dig!
Mer information om hur du blir medlem kan du läsa här.

Comments are closed.