Introduktionsträning

Introduktionsträning för landsvägscyklister

Kom på introduktionsträning och pröva på att cykla tillsammans med andra i grupp! Många cyklar runt en och en utan varken mål och mening. Fast vi vet ju att det är genom samarbete och organisering som vi som art kan komma någon vart. I detta fallet vet vi ju vart vi ska på våra cyklar och det är: – Framåt!

Våra introduktionsträningar vänder sig främst till för alla som är nybörjare på att cykla racercykel och som vill testa hur det är att köra tillsammans med andra. Träningarna vänder sig även till alla er som har cyklat en hel del, men aldrig fått lära er grunderna i hur man cyklar i grupp.

På en introduktionsträning ligger inte fokus på att cykla långt eller snabbt. Istället fokuserar vi på hur gruppen interagerar och samarbetar. Vi lär ut dom viktigaste tecknen och hur en kommunicerar med varandra. Blir vi många så delar vi upp oss i mindre grupper.

Vi brukar vara ute i cirka två timmar och cyklar ungefär 30 km på den tiden. När vi håller introduktionsträningar publicerar vi här på hemsidan och på vår Facebooksida.

Våren 2019 kommer vi arrangera introduktionsträningar följande datum:

Söndag 7 april klockan 10:00 på Värnhemstorget

Söndag 28 april klockan 17:00 på Värnhemstorget

Tisdag 14 maj klockan 18:00 på Värnhemstorget

Tisdag 4 juni klockan 18:00 på Värnhemstorget

Introduktionsträningarna kostar inget, du behöver bara ha en hjälm och en racercykel med fungerande bromsar. Har du ingen racercykel men vill testa att cykla med andra i grupp ändå, så har vi lånecyklar som du kan få låna på introduktionsträningen.

För dig som redan har erfarenhet av att cykla i grupp kan du cykla med oss på någon av våra träningar. (dock rekommenderar vi alla att komma på en av våra introduktionsträningar, för att snappa upp det ni kanske har missat)

Kom och testa hur det är att köra med andra i grupp!

Comments are closed.