Ett nytt spännande år!

Cykelklubben Avanti logga2017 var året då vår cykelklubb CK Avanti registrerades som en förening. Det har inneburit stora förändringar mot hur vi var organiserade tidigare. 2018 kommer vara året då vi fortsätter utvecklingen av vår verksamhet och vårt cyklande.

CK Avanti börjar tävla

En sak som kommer ske under 2018 är att vi bildar en tävlingsgrupp. Det innebär att vi som förening kommer ansöka om medlemskap i Svenska Cykelförbundet och Riksidrottsförbundet. För att våra medlemmar ska kunna få tävlingslicens och tävla cykellopp. I den processen har vi under hösten tagit fram en helt ny logga till CK Avanti och en ny tröja.

Detta förändrar däremot inte vad vi är för en cykelklubb i grunden, det ger bara alla våra medlemmar en möjlighet att tävla i cykeltävlingar. Vi i CK Avanti kommer att fortsätta med våra introduktionsträningar, våra fikaturer, våra långmarscher och våra lopp som Dragracet. Vi tänker även fixa i ordning fler lånecyklar, för de som inte har råd att köpa en cykel. Men ändå vill få möjlighet att pröva hur det är att cykla i grupp. Det kommer även fortsättningsvis vara möjligt att cykla med oss utan att det kostar något.

Vi är en antifascistisk cykelklubb

CK Avanti kommer också fortsätta att kämpa politiskt på alla sätt vi kan, mobilisera våra medlemmar till antifascistisk kamp, affischera mot rasism, kämpa för ett större utrymme för människor och cyklar på våra vägar. Vi kommer fortsätta ifrågasätta sportens uppdelning i kön då vi i genom vår praktik cyklar tillsammans oavsett vad folk har mellan benen. Våra enkla krav om du ska komma med i vår antifascistiska klunga är att du har en cykel mellan benen och en hjälm på ditt huvud.

Vi kommer kanske inte lyckas med allt vi sätter upp som mål för 2018. Men det vi kan lova är att vi kommer cykla på helt nya vägar och vi kommer sätta upp nya affischer. Vi kan även lova att många som cyklar med oss kommer cykla längre och fortare än de någonsin tidigare gjort. När vi gör det, kommer vi svettas och skratta ihop!

För CK Avanti kör vidare oavsett motvind, regn, valresultat eller punkteringar, vi kör vidare framåt och vi lämnar ingen ensam bakom oss. För vi håller ihop i vår klunga. Vår portalparagraf i våra stadgar kvarstår.

§1 Cykelklubben Avanti är en antifascistisk cykelklubb.

Om ni mot förmodan inte gillar att just cykla, så kan ni ändå följa vårt exempel: Gå ihop tillsammans, organisera er, ha roligt när ni gör vad ni nu gör och bjud in alla andra att vara med. För det är genom att mötas vi förstår varandra och tillsammans kan vi slå tillbaka rasisterna och fascisterna till de mörka vrår de krupit upp ifrån!

 

Och slutligen, tack alla ni som cyklat med oss, kommit på våra arrangemang och stöttat oss under 2017! Utan er, så blir det inget CK Avanti!

 

Här är några bilder från årets Dragrace, alla bilder tagna av David Kennberg.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar