Dragrace 2015 – Rapport

bild1

Solen sken i kapp med leenden och sammanbitna miner, kvällen blev varm och fartfylld, när vi för andra året arrangerade Dragrace i samband med Prideparaden i Malmö.

Vinnare i år blev Wooria som också vann 2014. I finalheatet ställdes han mot Kay, båda på fixie-cyklar. För att nå fram till finalen mötte de ryttare på många olika cyklar, t ex racercyklar, liggcyklar, BMX och en Brompton. Vissa heat var oerhört jämna och andra hade en mer tydlig segrare. Stämningen var hög och publiken överröstade musiken.

3

Vårt Dragrace körs i heat en mot en, först över mållinjen efter 125 meter från stillastående start vinner heatet och går vidare. Startern som i år var NOS och måldomaren Bojana, gjorde en viktig och utmärkt insats i att få iväg ryttarna samt se till att rätt ryttare tilldelades segern för heaten.

4

Några andra som också gjorde en utmärkt insats var publiken, som fyllde våra insamlingsbössor till brädden! 2 128 kronor fick vi in vår insamling till Tjejjouren i Malmö. Helt klart ett nytt rekord för oss i CK Avanti. Vår verksamhet och alla våra träningar och lopp är alltid avgiftsfria, så att alla ska kunna vara med, men vi har alltid solidaritetsinsamlingar vid våra arrangemang.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som ställde upp och tävlade, bra kämpat och bra kört alla! Vi vill också tacka alla som ställde upp som funktionärer. Stort tack också till publiken som hejade, klappade och skrek igång heaten och stöttade alla som tävlade!

Välkomna nästa år för ett nytt Dragrace, på en gata i Malmö! Vi utlovar redan nu mer fart, glädje, solidaritet, kamratskap och rafflande dueller på olika sorters cyklar.

Och kom ihåg – gatorna äger vi! Inga rasister på våra gator eller landsvägar!

ANTIFASCISM PÅ VÄG

bild2

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar