Dragrace 10/8 – en rapport

Dragrace 2014

Söndagen 10/8 avgjordes vem som med rättmätig stolthet kan titulera sig snabbast i Malmö. I alla fall under det kommande året tills titeln återigen blir öppet villebråd. CK Avanti riktar en kamratlig applåd till årets segrare: Sebastian Andersson.

I centralkommitténs femårsplan från 2011 kunde vi läsa att såväl väder som vind skulle vara gynnsamt denna dag och därigenom var evenemanget spikat. För att hålla oss inom proletariatets jaktmarker bestämdes att Kosterögatan, vackert omgiven av industritegel, skulle bli skådeplatsen för detta lopp. Människa mot människa över 110 meter, utelämnade till sin egen benstyrka samt och tillika sin ideologiska övertygelse.

Ett glatt och tävlingssuget gäng slöt upp och lottades in i heat. Vi kunde efter första omgången konstatera att BMX-cyklisterna såg farligt snabba ut och att fixies med väl avvägd utväxling även de var klara finalaspiranter. En analys som inte kom på skam. Såväl semifinaler som final bestod av hälften cyklister från vardera av dessa läger. Efter många jämna och underhållande kamper stod slutligen Sebastian Andersson som segrare, efter att med liten men tydlig marginal ha distanserat Mattias Ankrah i finalen. Mats Hindmo körde starkt till sig tredjeplatsen.

IMG_9251 IMG_9280 IMG_9254 IMG_9289
Foto: Clayton Monty
Vi tackar deltagare och publik för en trevlig eftermiddag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar