Avslutningshelg för Marscherna

Marsch 2015Inför den här säsongen bestämde vi oss för att cykla till alla Skånes kommuner. En utmaning som var längre än vad vi först trodde, med över 1500 kilometer fördelat på nio Marscher. Men vi gav oss ändå in på det. För att vi gillar att cykla och att det är viktigt att sprida ett antifascistiskt budskap.

Vi närmar oss nu slutet av säsongen och har endast några Marscher kvar. Det har varit jobbigt, vi har varit trötta, varit vilse, fått punkteringar och cyklat på både bra och dåliga vägar. Men vi har så här långt klarat av det och med bara några få Marscher kvar så ska vi nog få ihop det här…

Avslutningshelg

Avslutningen av marscherna kommer ske helgen den 12-13 september, då vi dubblar det roliga. Eller det jobbiga som många av våra vänner tycker det här med Marscherna verkar vara. Lördagen den 12e september cyklar vi Marsch #8 till Bromölla, för att sedan på söndagen avsluta med Marsch #9 till Trelleborg och Vellinge. Marsch #9 kommer bli en lugn och behaglig tur där vi tar det lugnt, fikar på vägen och kanske avslutar med en öl i Malmö.

Cykla med oss

Även om ni inte har varit med på någon Marsch tidigare så får ni väldigt gärna följa med på någon av våra avslutande Marscher. För det fina med cykling är att desto fler som cyklar tillsammans, desto lättare blir det. För då kan vi alla solidariskt hjälpas åt att ta vinden. Genom att hjälpas åt kan vi cykla längre, fortare och uppleva fler nya vägar. Därför vill vi gärna få ert sällskap på Marscherna, och även våra träningar. På Marscherna behöver en inte cykla med oss hela vägen om +200 km känns lite för mycket för ens form. Då finns det möjlighet att följa med delar av sträckan, för att sedan ta tåget hem.

Dock är det ett krav att ni måste ha erfarenhet av att cykla i grupp för att kunna följa med på en Marsch. Anledningen är att det annars blir för svårt för er att samarbeta effektivt i gruppen och därmed kunna dra fördel av att cykla tillsammans. Har ni inte cyklat i grupp tidigare så har vi istället introduktionsträningar där vi går igenom grunderna i att cykla i grupp.

Hur är det att cykla en Marsch

I början av den här säsongen släppte vi en film om Marscherna, som introducerade Marscherna. Då trodde vi det skulle bli hårt, tufft och ännu hårdare att genomföra dem. Visserligen har det varit jobbigt, men det var inte riktigt så hårt som vi trodde. Genom att vi har gjort det här tillsammans och solidariskt hjälpts åt att ta vinden har vi klarat av det.
Så här kommer uppföljningen av filmen med klipp från våra Marscher… med viss censurering av t ex Christian som föll ihop utmattade på en gräsmatta vid Sallerupsvägen och vägrade cykla vidare. Eller de värsta grusvägarna vi cyklade på (filmen blir så skakig på de vägarna)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar