Varför arrangerar vi ett Dragrace?

RegnbågsflaggaAtt fråga sig vilket samhälle vi vill ha, du och jag, är i grunden en progressiv fråga. För i själva frågan ligger ett svar som oavsett vilket det är inbegriper att vi kan förändra hur detta samhället som vi lever i ser ut. Till något annat, till det vi vill.

Vi i CK Avanti vill förändra vårt samhälle på många sätt och med vårt Dragrace vill vi tillsammans med alla möjliga cyklister manifestera tydligt en av dom sakerna: att vilket kön vi föds med och/eller det kön vi definierar oss som, inte ska behöva begränsa oss på något sätt. Vi vill inte vara överteoretiska här i vår text, för vårt Dragrace ska vara både lek, fest och tävling.

landsväg regnmolnVi vill skapa en plats där vi tillsammans bryter den könssegregerade sportens normer och den helt tvångsmässiga uppdelning av allting i manligt och kvinnligt. Och nej du behöver inte draga för att få vara med i loppet, du kan draga som dig själv, eller varför inte som din favorit cyklist?

Poängen blir tydlig ändå, det är inte män mot män och kvinnor mot kvinnor och vårt Dragrace är inte heller ett mixedlopp. Det är ett lopp, punkt slut. Vad du har mellan benen och vad din motståndare har mellan benen är varsin cykel. Och den snabbaste ryttaren på sin cykel vinner sitt heat och går vidare till nästa omgång. Vinnaren av vårt dragrace är den snabbast cyklisten i Malmö, inte den snabbaste herrcyklisten, eller den snabbaste damcyklisten, utan den snabbast av alla cyklister!

Kom och tävla!

Vi bryr oss inte om du kör en BMX, lådcykel, MTB, racer, fixi, enhjuling eller mormors rostiga damcykel – du kanske är Malmös snabbaste på cykel ändå. Loppet är hundra meter långt, och man startar från stillastående. Möjlighet finns att få hjälp från en startfunktionär som håller din cykel stilla med dig i sadeln.

Alla som ska tävla ska bära en hjälm. Cykeln du framför ska vara trafikduglig och får ej vara utrustad med någon slags motor. Alla som ska tävla anmäler sig hos sekretariatet mellan 18.30 och 19.00. Första heatet planeras att starta runt klockan 19.00. Alla tävlande lottas slumpmässigt två och två inför det första heatet. Först över mållinjen går vidare till nästa omgång. Tills bara två ryttare återstår i final.

Kom och heja, grilla och dansa!

Dragrace cykelÅrets dragrace kommer hållas på en plats vid Ribban med mycket grönt och gräs för alla i publiken att hänga på. Det är roligt och spännande och går väldigt fort, så ta med dig picknick, filt och dina kamrater. Heja fram din favorit cyklist, eller heja på alla! Efter finalen blir det prisutdelning.

Sedan startar vi grillarna och musiken för fest och dans för alla malmös cykelvänner och antifascister. Vi lovar fart, spänning, tårar, musik, kärlek, smärta, glädje och alla andra känslor som ett bra lopp innehåller!

Ta med massor av pengar – insamling till Asylgruppen!

När vi CK Avanti cyklar runt i det skånska landskapet ser vi systemkollapsen tydligt hela tiden, vissa hus har ingen egen pool, några har bara en enda bil, och vissa äger inte ens en jättestudsmatta!

Det är en lögn att vi står på randen till en kollaps för att vi hjälper flyktingar. Vi har aldrig haft så mycket pengar som det finns i Sverige idag. Det handlar om hur vi väljer att fördela dom och hur vi använder dem. Vi tänker inte heller här gå in på detaljer, men det finns ingen kollaps i Sverige, Sverige är inte alls fullt, pengarna finns så omfördela dom! Aldrig tidigare har så många människor varit på flykt undan krig. terror och fattigdom. Människor har byggt murar
och gränser genom historien och aldrig har dom kunnat stänga människor ute eller inne, för
detta är allas planet och det finns inga människor som kan vara illegala! Så ta med så mycket pengar som du kan avvara och fyll insamlingsbössorna vid dragracet till bredden! Asylgruppen i Malmö arbetar med praktisk solidaritet för flyktingar som befinner sig här.

Har du inte möjlighet att komma på Dragracet men ändå vill stötta Asylgruppen så hittar du information om hur du skänker pengar på deras hemsida.

Praktisk information:

Datum:
Fredagen 5 augusti
Tid: planerad starttid klockan 19.00
Plats: nära Ribersborgsstranden Malmö (exakt plats meddelas senare)
Avgift: gatorna tillhör oss alla, så 0 kr
Pris: evig ära och fin pokal
OBS! Dom som vill tävla i loppet skall anmäla sig hos sekreteriatet på plats
mellan 18.30 och 19.00.

För löpande information om Dragracet så kolla in evenemanget här på facebook.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar