Folkets Ringsjön Runt 28 juni

affisch

Välkomna till CK Avantis första lopp för 2014, Folkets Ringsjön Runt. Det speciella med detta lopp, och alla våra övriga arrangemang, är att det är helt gratis. Det är inte gratis för att vi är extra snälla eller mysiga i vår klubb, det är gratis av politiska skäl. För vi lever i ett enormt överflöd samtidigt som vi lever i en enorm fattigdom. Det ekonomiska system vi människor skapat, nyliberalismen, har sitt fundament i ett klassamhälle. I detta samhälle äger några få nästan allt, och vi andra äger knappt någonting. Det betyder att några är ofantligt rika, och vissa har det okej, men de allra flesta lever i fattigdom, med små eller inga möjligheter att påverka sin livssituation.

Därför tar vi ställning. Vi tar ställning mot förtryck och orättvisor. Mot kvinnoförtryck och förtryck av HBTQ personer och mot rasism och nazism vart den än visar sitt fula tryne!

Därför är vi en antifascistisk cykelklubb.

 

Det betyder inte att vi förändrar världen när vi cyklar. Men att vi organiserar oss tillsammans med andra för förändring betyder att vi skapar verktyg för att förändra världen!

 Sen är det ju också lite märkligt att vi låter stora eventbolag tjäna miljoner på att vi vill springa, cykla och sporta ihop. Och alla har inte 450 kr, eller 750 kr, eller 1 500 kr att avvara för en anmälningsavgift, och vi tycker att alla ska kunna få cykla. Så därför cyklar alla gratis med oss, det vore ju egentligen befängt om vi skulle betala till någon för att få cykla!

 

Information om loppet:

Loppet är den 28 juni 2014 Klockan 09.00

Start och mål i Höör

Samlingen är klockan 08:45 vid Badhuset i Höör (Friluftsvägen i Höör), vi möts på parkeringen framför entrén. Kom gärna lite innan.

Loppet är antingen 125 km eller 65 km långt, när du anmäler dig ska du skriva vilken av distanserna du vill köra.

Vid starten delar vi in oss i grupper efter vilken av distanserna och ungefär hur fort en vill köra. Sedan har varje grupp har en vägvisare som kan rundan, går det för fort kan en bara vänta in den fartgrupp som kommer efter. Detta betyder att du aldrig lämnas ensam på vägarna. Det finns alltid en grupp att cykla med.

Anmäler dig gör du på vår mejl: avanticykel@gmail.com (det räcker med för och efternamn, fast skicka gärna även med ert telefonnummer)

 Eller så använder du formuläret längst ner på den här sidan.

Startavgift: 0 kr. Däremot kommer vi samla in pengar till Tjejjouren i Malmö som är i stort behov av ekonomiskt stöd. Så om ni har möjlighet får ni gärna hjälpa oss stötta Tjejjouren!

Cykel: Ja, vi är ju en racercykelklubb, men har du en bra cykel med växlar så går nog det också bra. Det är dock viktigt att cykeln är trafiksäker och att du kan hantera den, eftersom vi kommer köra i grupp.

Hjälm: Är ett av våra få krav

Försäkringar: Nej, alla deltar på egen risk.

Depåer: Vi kommer ha en depå i Löberöd, med kallt vatten, lite kakor, godis och kaffe. Men det räcker antagligen inte om du tänker köra 125 km, ta med dig egen mat och dryck på cykeln (tex energikakor, vatten, banan, godis eller något annat med högt energiinnehåll).

Nummerlappar: Nej, vi är personer inte nummer!

Priser: Nej – allt åt alla!

Service: Fotpump och enklare verktyg finns vid starten. Det kommer även att finnas verktyg och varierande mekanisk kompetens i alla grupper. Eventuellt kommer vi även ha en servicebil som en kan ringa om större problem tillstöter. Det är bra att ha med sig en eller två extra slangar om en skulle drabbas av punktering.

Sjukvård: Ja vi kommer ha första förband och sjukvårdsutrustning (och viss kompetens)

 

Arrangör: Kulturföreningen Cykelklubben Avanti

Instagram: Ckavanti

Twitter: CKAvanti

Facebook: Cykelklubben Avanti

 

Har ni frågor om vad som helst om loppet kan ni mejla dessa till oss på avanticykel@gmail.com, och får du förhinder eller inte pallar komma, sov vidare – du behöver inte avanmäla dig!

 

Kamratligt välkomna till Höör den 28 juni – bli en del av antifascismen på väg!

 

Anmäl dig här eller skicka oss ett e-mail på avanticykel@gmail.com

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar