Demonstrera på 1 maj!

På torsdag är det 1 maj och vi vill uppmana alla som kan, att gå ut och demonstrera – mot rasism och mot fascism! Alla kan inte åka till Jönköping och delta i motdemonstrationen mot nazisterna i SMR, men alla kan skriva ett plakat, måla en banderoll, eller gå i ett tåg och skrika slagord!

Vi är en antifascistisk cykelklubb och det innebär också att vi ser att det finns större samband och att vi vågar analysera detta samhälle och det ekonomiska system vi lever i just nu. Vissa tycks tro att cykelpolitik handlar om att bara bygga fler cykelbanor – det är helt fel. Att förändra det här samhällets infrastruktur och för vem den är byggd, och hur den utnyttjas handlar till syvene och sist om klass och kön.

Det handlar om vem som har makt över besluten och hur allting anpassas efter massbilismen – vi vill ha något annat, en annan politik, en politik som sätter cyklarna främst! Så ta och riv sönder ditt flingpaket, leta upp ungarnas pennor, tejpa fast en blompinne och skriv ditt slagord stort och tydligt – vad det står och i vilket tåg du väljer att gå i kvittar – att du går ut på 1 maj är det avgörande!

DEMONSTRERA PÅ 1 MAJ!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar