Vintern betyder inte att allt är förbi

Nu när den första snön börjat lägga sig på de högsta bergsmassiven i norra skåne, vet vi att utomhussäsongen är på väg att nå sitt slut. Men vi tänker inte ge upp bara för att vi råkar vara bofasta på den norra hemisfären av denna lutande himlakropp. Att inte alls sitta på cykeln under en kortare period är bara en motivationshöjare, även om vi vill rekommendera att denna period ska hållas ytterst kort. Så vad bör göras?

Här kommer en rad konkreta och handfasta råd, som om dom följs under den bistra skånska vintern, kommer ge er en underbar framtid och vår i sadeln.

 

RÅD 1: Införskaffa en trainer. Trainern är ett slags tortyrredskap, som du monterar din racers bakhjul på och sedan lider du så mycket du vill. Detta är ett ypperligt redskap för att köra intervaller och höja syreupptagningsförmåga och/eller öka din mjölksyretålighet. Skaffa samtidigt som trainern ett par säsonger av någon kvalitativ tv-serie. Det är nämligen inte att rekommendera att stirra in i en vägg när du plågar dig själv. Självspäkningen underlättas av att i stället stirra in i en bildskärm. Tips om vad centralkommittén anser vara kvalitativt tv-drama kan erhållas om så behövs.

 

RÅD 2: Spring. Skor och elupplyst löparspår är allt du behöver och för anständighetens skull även någon form av funktionell klädsel. Du kommer snabbt upp i arbetspuls och då behöver du inte vara ute så länge. Vi vill dock varna för att det inte går att vetenskapligt utesluta att löpning inte leder till småborgerliga drömmar om nyrenoverade kök. Kämpa emot om detta inträffar.

 

RÅD 3: Träna överkroppen. Att som cyklist bli starkare i bålen, är något du kommer att tjäna på hela 2014 (minst). Det finns massor av övningar, googla och gör inte de mest avancerade först, ta något du känner igen, exempelvis armhävningar och situps. Testa gärna de mer avancerade övningarna inför någon du känner, när de inte längre gråter av skratt är du på rätt väg.

 

RÅD 4: Om allt ovan låter sjukt trist och därtill sjukt seriöst, har vi ett alternativt tips. Gå ut på lokal där det spelas en musikform som tilltalar dig. Drick mycket vatten, ät en banan och rör dig mot dansgolvet. Tag plats där du har lite mer utrymme att röra dig och dansa tills stället stänger. Ger bra uthållighet och om du inte dansar alltför monotont så aktiverar du de flesta muskler som finns. Och inte en massa spring till baren eller toaletten – stanna på dansgolvet hela tiden. Gillar du varken att dansa eller något av ovanstående tips finns det bara ett råd kvar att ge. Utrusta din cykel med stänkskärmar och däck som klarar av vinterväglag. Därefter, fortsätt som vanligt.

För bästa effekt – kombinera alla de olika råden enligt något slags komplicerat schema.

Lycka till!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar