Dragrace insamling till Russian LGBT Network!

Russian LGBT Network

Ta med massor med pengar till vårt gratislopp!

Praktisk solidaritet

Solidaritet är inte ett ord, det är en konkret praktisk handling som man gör. I år kommer vi i CK Avanti samla in pengar på vårt Dragrace till en organisation som jobbar just med konkret aktiv solidaritet. Russian LGBT Network är en rysk organsiation som hjälper människor i Ryssland. De hjälper de som har tvingats fly för sina liv, endast på grund av sin sexuella läggning, med att praktiskt starta om sina liv på en säkrare plats. Många har flytt från Tjetjenien, där HBTQ-personer fängslas, torteras och mördas.

Homofobin som frodas i ett land bara någon timmes flygning från Sverige, leder inte bara till att människors liv hotas. Det som händer i Ryssland visar att de rättigheter som vi tillsammans har kämpat för i vårt samhälle snabbt kan ryckas undan och ersättas av en lagstiftning som återigen förföljer HBTQ-personer vilket har skett i Ryssland.

Homofobin är inget som bara existerar i utlandet, vi har den här hemma också. Inte minst som en del av den högerextrema rörelse bestående av fascistiska och nazistiska organisationer som är på frammarsch i Sverige och hela västvärlden.

Samma dag som vi kör vårt Dragrace i Malmö kommer nazister marschera på Stockholms gator. Nazister som aktivt stör, hotar och med våld förföljer HBTQ-rörelsen i Sverige.

 

Vår solidaritet med människor i andra länder drabbas av förföljelse och våld, är inte bara en solidaritet med dem. Utan också en aktiv uppmaning till alla här i Sverige, som inte vill ha denna utveckling att aktivera sig!

Vänta inte! Organisera er! Gå ihop! Agera! För fascister och rasister i Sverige är på frammarsch och ingen annan kommer stoppa dem än vi själva.

 

Skänk pengar!

CK Avantis Dragrace är helt gratis!

Det innebär att vi vill att ni istället för att betala för att tävla eller titta på, tar med så mycket pengar ni kan avvara och lägger i våra bössor.

I solidaritet med kampen som pågår just nu i Ryssland! (och ja vi tar swish)

 

Kan du inte komma på dragracet kan du ändå stötta vår insamling.

Genom att swisha till nummer 1236 649 404

Skriv AVANTISOLIDARITET i meddelande fältet.

 

Här kan ni läsa mer om insamlingen och skänka pengar direkt till Russian LGBT Network.

CK Avanti håller dragrace för femte året i rad!

Dragrace 2018 – Vem är snabbast på cykel i Malmö?

För femte året i rad arrangerar CK Avanti dragrace för att ta reda på vem som är snabbast i Malmö på cykel. Lördagen den 25/8 går tävlingen av stapeln. Tävlingen är i år uppdelad i två klasser, barnklass och vuxenklass. För att tävla i barnklassen krävs att barnet har med sig en målsman.

Det enda som krävs för att vara med och tävla är en fungerande cykel utan motor samt en hjälm på huvudet. Tävlingen lottas mellan samtliga anmälda och delas upp i heat, där de tävlande cyklar en mot en. Vinnaren går vidare till nästa heat enda tills endast en cyklist är kvar som koras till vinnare och snabbast cyklist i Malmö 2018! Tävlingen är helt gratis.

Banan är en 100 meter lång raksträcka. Vill en ha hjälp att hålla balansen vid startlinjen finns det att få.

Utöver priser för snabbaste cyklister delas det självklart ut pris för bästa drag! Vi tror på allas rätt att vara den de är och ibland vill en kanske vara sig själv lite extra mycket. Vi tror också på allas rätt att draga som vem de vill.
Kom utklädd som din största idol, dig själv för 20 år sedan eller din grannes kanin!

Platsen för årets tävling kommer att vara i närheten av stapelbäddsparken (Stapelbäddsgatan 3) och hålltider som gäller är:

Barnklass: Start 17.00 (anmälan senast 30 min innan start)
Vuxenklass: Start 19.00 (anmälan senast 30 min innan start)

Se till att vara på plats i god tid innan tävlingen startar för att registrera er, ladda och värma upp ordentligt!

Om du mot förmodan skulle vara förhindrad att tävla är det självklart uppmuntrat att vara med och heja fram alla cyklister! Det kommer att bjudas på högklassig cykelunderhållning, finnas mat till försäljning, musik och fest!

Varmt välkomna till årets cykelfest i Malmö!

Alla deltagare tävlar på egen risk! Här hittar ni reglerna för CK Avantis Dragrace.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vårens introduktionsträningar

Gruppbild cyklister introduktionsträningNu är datumen klara för vårens introduktionsträningar. Boka upp datumen i er kalender direkt!

Våra introduktionsträningar vänder sig främst till för alla som är nybörjare på att cykla racercykel och som vill testa hur det är att köra tillsammans med andra. Träningarna vänder sig även till alla er som har cyklat en hel del, men aldrig fått lära er grunderna i hur man cyklar i grupp.

Här kan ni läsa mer om våra introduktionsträningar.

Datum för våren 2018:

Lördagen den 28 april

Lördagen den 19 maj

Lördagen den 9 juni

Vi samlas på Värnhemstorget klockan 10:00.

 

Ett nytt spännande år!

Cykelklubben Avanti logga2017 var året då vår cykelklubb CK Avanti registrerades som en förening. Det har inneburit stora förändringar mot hur vi var organiserade tidigare. 2018 kommer vara året då vi fortsätter utvecklingen av vår verksamhet och vårt cyklande.

CK Avanti börjar tävla

En sak som kommer ske under 2018 är att vi bildar en tävlingsgrupp. Det innebär att vi som förening kommer ansöka om medlemskap i Svenska Cykelförbundet och Riksidrottsförbundet. För att våra medlemmar ska kunna få tävlingslicens och tävla cykellopp. I den processen har vi under hösten tagit fram en helt ny logga till CK Avanti och en ny tröja.

Detta förändrar däremot inte vad vi är för en cykelklubb i grunden, det ger bara alla våra medlemmar en möjlighet att tävla i cykeltävlingar. Vi i CK Avanti kommer att fortsätta med våra introduktionsträningar, våra fikaturer, våra långmarscher och våra lopp som Dragracet. Vi tänker även fixa i ordning fler lånecyklar, för de som inte har råd att köpa en cykel. Men ändå vill få möjlighet att pröva hur det är att cykla i grupp. Det kommer även fortsättningsvis vara möjligt att cykla med oss utan att det kostar något.

Vi är en antifascistisk cykelklubb

CK Avanti kommer också fortsätta att kämpa politiskt på alla sätt vi kan, mobilisera våra medlemmar till antifascistisk kamp, affischera mot rasism, kämpa för ett större utrymme för människor och cyklar på våra vägar. Vi kommer fortsätta ifrågasätta sportens uppdelning i kön då vi i genom vår praktik cyklar tillsammans oavsett vad folk har mellan benen. Våra enkla krav om du ska komma med i vår antifascistiska klunga är att du har en cykel mellan benen och en hjälm på ditt huvud.

Vi kommer kanske inte lyckas med allt vi sätter upp som mål för 2018. Men det vi kan lova är att vi kommer cykla på helt nya vägar och vi kommer sätta upp nya affischer. Vi kan även lova att många som cyklar med oss kommer cykla längre och fortare än de någonsin tidigare gjort. När vi gör det, kommer vi svettas och skratta ihop!

För CK Avanti kör vidare oavsett motvind, regn, valresultat eller punkteringar, vi kör vidare framåt och vi lämnar ingen ensam bakom oss. För vi håller ihop i vår klunga. Vår portalparagraf i våra stadgar kvarstår.

§1 Cykelklubben Avanti är en antifascistisk cykelklubb.

Om ni mot förmodan inte gillar att just cykla, så kan ni ändå följa vårt exempel: Gå ihop tillsammans, organisera er, ha roligt när ni gör vad ni nu gör och bjud in alla andra att vara med. För det är genom att mötas vi förstår varandra och tillsammans kan vi slå tillbaka rasisterna och fascisterna till de mörka vrår de krupit upp ifrån!

 

Och slutligen, tack alla ni som cyklat med oss, kommit på våra arrangemang och stöttat oss under 2017! Utan er, så blir det inget CK Avanti!

 

Här är några bilder från årets Dragrace, alla bilder tagna av David Kennberg.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Insamling till Ung i Sverige på Drag-racet

Ung i Sverige protesterar på Medborgarplatsen, Stockholm

Foto: Tobias Loshe

Vårt Dragrace är gratis som all vår verksamhet i CK Avanti, detta för att alla som vill ska kunna vara med. Istället så arbetar vi med solidaritet, att alla ger utifrån sin förmåga.

I år kommer vi samla in pengar till Ung i Sverige som just nu sittstrejkar mot utvisningarna till Afghanistan. Samtidigt som de attackerats av nazister, både verbalt och fysiskt.

Pengarna kommer användas till bland annat mat så att ungdomarna kan fortsätta sin kamp för en humanare flyktingpolitik.

Vill du veta mer om Ung i Sverige och deras sittstrejk kan du besöka deras facebooksida.

Kan du inte komma på vårt Dragrace men ändå vill stödja Ung i Sverige Swisha till: 0736755183

Nytt för i år! Barnklass på Drag-racet

Då antalet barn som tävlat i vårat Drag-race har blivit fler och fler för varje år. Kommer vi i år att ha en barnklass och ett barnpris för Malmös snabbaste barn. Om man som barn även vill tävla mot de vuxna så går det precis som vanligt bra.

Många tvivlade på att det var slumpen som gjorde att det blev barn mot barn när presidiet lottade startordningen inför 2016 års race, i år slipper vi sådana tråkiga anklagelser utan grund! Så ta med er ungarna till loppet och vill de tävla så får de! Och vill de inte tävla så är de ändå välkomna!

Vissa undrar varför vi inte har en dam- och herr-klass, och det är ju det som är poängen med vårt Drag-race, att visa på att sport inte alltid måste vara uppdelat efter kön. Dessutom skulle det bli väldigt rörigt med dam och herr klass när vissa herrar dragar som damer och vissa damer dragar som herrar osv osv.

 

Dragrace två barn tävlar mot varandra

Bli medlem i CK Avanti på Drag-racet

Cyklister i motljusUnder våren 2017 bildade vi förening. Nu är allt pappersarbete klart och det går att bli medlem i vår fantastiska cykelklubb.

Som medlem har ni möjlighet att påverka CK Avantis verksamhet. Till exempel vilka träningar, lopp och workshops vi ska arrangera.

Även om vi har bildat en förening så kommer vi inte ändra vår grundfilosofi, vi är fortfarande en solidarisk cykelklubb! Det betyder att alla kan vara med och att vi alla bidrar med det vi kan i klungan, oavsett om hen är medlem eller ej.

Så det kommer fortfarande vara gratis att cykla med oss!

Om ni tecknar medlemskap under 2017 så bjuder vi även på 2018 års medlemsskap.

 

Bli medlem på Drag-racet 26/8, endast kontant

Ta med er 50kr i jämna pengar till Drag-racet så kan ni direkt på plats bli medlemmar i CK Avanti.

Då slipper ni krångla med bankgiroinbetalningar… fast å andra får ni inte glömma bort att ta med er jämna pengar. För det är inte möjligt att betala med Swish.

Mer information om Drag-racet hittar ni här.

 

Bli medlem genom inbetalning till bankgiro

Bankgiro: 864-7836

Betala in 50kr och glöm inte att uppge: Namn, telefonnummer och e-mail.

För annars vet vi inte vem som blivit medlem.

 

Problem med att betala in? Maila oss på: info@ckavanti.se

 

Vill du engagera dig, men har inte 50kr?

För en del är 50kr en struntsumma, men för de som inte har några pengar är 50kr mycket pengar. Och brist på pengar inte ska hindra någons engagemang!

Därför får du gärna skicka oss ett e-mail om du vill engagera dig eller har någon idé som du vill genomföra i CK Avanti. Men inte har möjlighet att bli medlem. Du behöver inte heller förklara varför du inte har några pengar. För det är något som inte spelar någon roll för oss, vi är bara glada över att du vill engagera dig.

Skicka i så fall ett mail till info@ckavanti.se.

CK Avanti bjuder in till Drag-race!

CK Avanti Drag-race 2014Vem är snabbast på cykel i Malmö 2017?

Den 26 augusti ska det avgöras, när vi i CK Avanti arrangerar Drag-race för fjärde året i rad!

Loppet går över ca 100 meter och snabbast över mållinjen går vidare till nästa heat, tills en ensam segrare har korats. Alla tävlar mot varandra och alla cyklar utan motor är tillåtna. Vårt enda krav är att den tävlande har en hjälm på huvudet.

Är du inte snabbast kan du istället vinna 1:a pris för snyggast outfit! Draga som vem du vill, dig själv, en gubbe, Amanda Coker, en superhjälte eller som vem du nu har lust till.

Även om du inte vill tävla vill vi att du ska komma, för att heja! Efter tävlingen blir det fest!

 

I år kommer Drag-racet hållas på Kirseberg den 26 augusti på kvällen.

Exakt tid och plats meddelas senare.

Välkomna!

Demonstrera på första maj!

Den här våren har politiker som precis talat om att vi aldrig skulle hindra människor att fly från krig och död, börjat prata om fotbojor på asylsökanden och tävlat i vem som kan stänga våra gränser hårdast.

Detta är ingen förutbestämd utveckling, det behöver inte vara såhär. Men om vi inte protesterar och visar på att en annan utveckling är möjlig, kommer samhället bli hårdare för de mest utsatta. Det är inte viktigt vilket tåg du går med i, utan att du går med någonstans och organiserar dig ihop med andra. Pröva dig fram, känns inte en organisation/grupp/parti/förening rätt, byt till en annan. Det finns garanterat en organisation som ger dig möjlighet och kunskapen som du behöver för att du ska kunna bidra tillsamman med andra till ett bättre samhälle.

Gå ut på 1 maj och skrik dig hes, gör din röst hörd och bli en av alla dom miljoner människor som går ut på sina gator runt om på jorden – inte för att det är hopplöst – utan för det är just vårt hopp om ett annat samhälle som är det allra farligaste för de som styr vår värld just nu! FRAMÅT! AVANTI! (Kan du inte välja vilket 1 maj tåg du ska gå i – gå i flera och se var det svänger bäst!)

 

cyklister demonstrerar på första maj

2016 års sista introduktionsträning

Introduktionsträning cykelDet här året har vi i CK Avanti arrangerat gratis introduktionsträningar för nya cyklister. Något som har varit väldigt uppskattat.

Och vi är även väldigt imponerade över hur duktiga alla har varit!

Nu när hösten närmar sig kör vi säsongens sista introduktionsträning, men ni behöver inte vara ledsna om ni missat våra introduktionsträningar. För vi lovar att till våren kommer vi fortsätta med våra introduktionsträningar. För desto fler vi är som cyklar, desto roligare är det!

 

Introduktionsträning

Sista chansen för introduktionsträning 2016 är söndagen den 11 september klockan 14:00 och samling sker på Värnhemstorget.
Välkommen!

Mer information hittar ni här:
På vår hemsida
På Facebook