Dragrace 8/8 – Krossa sportens könssegregering!

Dragrace, PrideJag hör två barn diskutera vad som just nu utspelar sig på TV-skärmen, det är ett kort klipp på sportnytt om hur det gick i Wimbledonfinalen för mixed-lag. Barnen diskuterar kritiskt om det de nyss såg verkligen var sant. Att män och kvinnor kan tävla ihop och mot varandra. Det stora barnet avslutar diskussionen bestämt med: ”Men det fattar väl vem som helst att killar och tjejer inte kan spela ihop.”

I vår värld är vilket kön vi har en av de absolut viktigaste sakerna att definiera och i sportens värld är denna definition nästan helt avgörande. Den avgör mot vem och var du kan träna och tävla samt vad du har för möjligheter att utvecklas inom din sport. Oavsett om du definierar dig som man eller kvinna eller ingetdera är ditt utrymme och dina val begränsade. Vi vill inte ha det så. Alla borde kunna få sporta hur och var de vill.

Samtidigt pågår just nu en politisk kamp för ökad jämställdhet både inom samhället i stort och inom sportens värld. Den machokultur som funnits inom vissa sporter både i omklädningsrum och på plan ifrågasätts och diskuteras. Det kämpas om plantider, utrymme, pengar och lokaler. En stor del av denna kamp handlar om att uppvärdera kvinnors idrottande och ge det lika mycket resurser som herridrotten. Detta är så klart en viktig politisk kamp, men det ifrågasätter och utmanar inte det faktum att hela sportvärlden bygger på en järnhård grund av könssegregering.

Kör Dragrace med oss!

CK Avanti stödjer kampen för jämlika villkor inom idrotten men vi vill också lyfta att det inte ska spela någon roll vad du definierar dig som för att du ska kunna idrotta tillsammans med andra. Därför är vårt Dragrace öppet för alla. Det enda vi bryr oss om är att du har en cykel mellan benen. I övrigt finns inga begränsningar. Alla är välkomna.

Dragracet utkämpas i 1-mot-1 heat över cirka 125 meter, med stillastående start. Hjälp att hålla cykeln vid starten kommer att finnas. Vinnaren från varje heat går vidare tills någon vunnit finalen och kan titulera sig 2015 års snabbaste cyklist. Men det är också ett Dragrace för att vi vill uppmärksamma Prideveckan i Malmö och därmed även visa vårt stöd för alla individer att definiera sig själva och att älska vem de så önskar. Därför uppmuntrar vi deltagare och åskådare att draga som vem de vill. Som någon en gång sa, vi föds alla nakna, resten är bara drag.

Information och regler

Så välkomna alla till vårt Dragrace med någon form av icke motordriven cykel! Vårt enda krav är du som ska tävla gör detta med en hjälm på huvudet. Vi förbehåller oss dock rätten att neka deltagande med cyklar som vi anser inte kommer att kunna tävla på ett säkert sätt. Loppet körs i centrala Malmö på kvällen efter Prideparaden lördagen den 8/8. Exakt tid och plats kommer meddelas på sociala medier samma dag så följ oss på instagram, twitter, facebook och såklart på www.ckavanti.se

Och eftersom det inte kostar några pengar att cykla ihop så kostar Dragracet inte heller några pengar. GATORNA ÄGER VI!

Det går också bra att komma som publik till vårt Dragrace och heja, då kostar sittplatsbiljetterna 950 kr och finns på ticnet.se

…nä vi skojar bara, GATORNA ÄGER VI! TA TILLBAKA GATORNA FRÅN BILARNA! KÄMPA MALMÖ!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar